Viktigt att gå till rätt tandläkare

Många som ska sätta in tandimplantat kan bli något chockade över prislappen. Då är det många gånger så att de istället väljer att gå till en lite billigare tandläkare. Men är det så klokt som det verkar?

Implantaten innebär ett ingrepp

När man ska sätta in implantat bör man tänka på att det är ett ingrepp. Det handlar om skruvar som ska fästas i käkbenet. Om det inte görs rätt är det svårt att göra ogjort och dessutom kan man ha svårt att få pengarna tillbaka. Då kanske man inte har pengar att få implantaten borttagna och nya insatta. Man löper också risk att drabbas av olika infektioner och liknande och det kan rent av bli dyrare än att gå till en dyrare tandläkare från början.

Pris före kvalitet

När man hör sig för om priser på implantat med mera kan de skilja sig åt rejält. Man bör som patient dock vara medveten om att priset ofta också avgör kvaliteten på implantaten. Det kan skilja några kronor mellan olika tandläkares kostnad för behandlingen men man bör komma ihåg att det i regel inte skiljer tusentals kronor. Då är det troligen så att tandläkaren använder sig av betydligt billigare implantat. Titan är generellt sett ett dyrt material att använda sig av men anledningen till att man använder det är att det ofta har lättare att växa samman med käkbenet. Om tandläkaren använder sig av ett annat, billigare material kan det hända att implantatet helt enkelt inte växer fast, det kan lossna och man kan få ont.

Kontrollera att tandläkaren vet vad denne gör

Om man ska sätta in implantat kan det vara bra att titta lite extra på att den aktuella tandläkaren vet vad denne gör. Det är till exempel klokt att läsa andras recensioner med mera för att se vad andra tycker om tandläkaren.